Aktuális

Íme a melegedők listája, jól jöhet a farkasordító hidegben

Dermesztően hideg időre számíthattok az elkövetkező napokban. A katasztrófavédelem éppen ezért máris megnyitotta országszerte a melegedőket. A helyeket bárki ingyenesen fölkeresheti.

Ahogy azt már napok óta tudni lehet, csontrepesztő hideg lesz a hétvégén. A Meteorológiai Szolgálat a piros riasztást is kiadta a farkasordító hideg és a viharos szél miatt.

Éppen ezért is jól jöhet, ha tudjátok, hová húzódhattok be – ha csak átmenetileg is – a cudar időjárás elől. A katasztrófavédelem tette közzé a melegedőhelyek listáját, amelyeket általában akkor üzemelnek be, ha például valahol sérül a távhőszolgáltatás vagy az elektromos hálózat, az áramkimaradás miatt nincs fűtés a lakásokban.

A melegedőhelyeket ingyenesen bárki igénybe veheti az ország valamennyi megyéjében. Így ha épp fogytán lenne a tüzelő otthon, vagy bármilyen okból átfagytatok és jólesne egy kis meleg, keressétek föl a hozzátok legközelebb eső melegedőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top