Szabadidő

Csontrepesztő hideg jön a hétvégére

Dermesztő hideget jósol a meteorológia a hétvégére. Az biztos, hogy ilyen mínuszok már nagyon régen voltak januárban. Betámad az igazi, szibériai tél.

Ahogy jeleztük, bedurvul az időjárás, a hét második felében egyre hidegebb légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe, így január első hétvégéjére rendkívül hideg nappalokra, erősen fagyos éjszakákra és hajnalokra számíthattok.

via GIPHY

Pénteken a nyugati tájakon fordulhat elő egy-egy hózápor vagy gyenge havazás, az ország más területein a napsütésnek örülhetünk. Ugyanakkor az erős, viharos szél tovább rontja az amúgy is alacsony hőérzetet. Pénteken reggel többnyire -8 és -12 fok közötti értékeket mutatnak a hőmérők, de északkeleten a derültebb, havasabb tájakon még ennél is hidegebb lesz. A hőmérséklet – fura leírni – a legmelegebb órákban sem éri el a fagypontot, -3 és -10 fok közé szelídül a fagy.

Szombaton még hidegebb időjárásra kell számítani, a hétvége első napján már mindenhol -10 fok alá csökken a hőmérséklet. Északkeleten dermesztően hideg reggelre ébrednek, ezeken a tájakon -20 fokot is mérhetnek.

via GIPHY

A szél szombatra valamelyest veszít erejéből, de még így is nagyon hideg idő lesz napközben is. Északkeleten -10 fokig emelkedik csupán a hőmérséklet. Kora este északnyugat felől újabb havazás érkezhet, északkeleten ugyanakkor a felhőtlen éjszakában ismét nagyon mélyre süllyed vasárnapra hajnalra a levegő hőmérséklete – írja az Időkép.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top