Aktuális

Szilágyi Áron és Hosszú Katinka az év sportolói, Shane Tusup az év edzője

Idén 59. alkalommal választotta meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége az év magyar sportolóit. A díjakat az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán adták át, a Nemzeti Színházban. A Rióban aranyat szerző vívót, a világrekorder úszónőt és férjét egyaránt díjazták.

2016 a magyar sport kiemelkedő, sikerekben gazdag éve volt. A gála remek alkalmat szolgáltatott arra, hogy mindenki jó szívvel emlékezhessen vissza a magyar labdarúgó-válogatott Eb-menetelésére, Rió magyar hőseire, női és férfi kézilabdázóink nagy pillanataira, vagy éppen férfi kosarasaink Eb-kijutására.

A legrangosabb magyar sportgálán most is volt miért izgulni: az év csapata díj jelöltjei közé került az Eb-n részt vevő férfi labdarúgó-válogatott, az olimpiai bajnok női kajak kettes és a női kajak négyes is.

Az év női sportolója címért pedig három olimpiai bajnok is harcba szállt. Talán sosem volt még annyira erős a mezőny mint idén, hiszen Hosszú Katinka és Kozák Danuta mellett Szász Emese is ott volt a jelöltek között.

Végül a “papírforma” győzött, az év férfi sportolójának ugyanis a riói aranyérmes Szilágyi Áron vívót, az év női sportolójának Hosszú Katinkát, az év edzőjének pedig Katinka férjét, Shane Tusupot választotta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Hosszú Katinka ünnepel :-P
Hosszú Katinka ünnepel 😛

Az év fogyatékos férfi sportolója Tóth Tamás úszó, az év fogyatékos női sportolója Krajnyák Zsuzsanna vívó lett. Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője Beliczay Sándor, az év fogyatékos csapata pedig a női kerekesszékes vívó válogatott lett.

Az év csapata természetesen az Eb-re kijutó férfi labdarúgó-válogatott lett, év férfi labdarúgójának pedig a nemzeti tizenegy kapusát, a legendás szürke mackónadrágjáról is ismert Király Gábort választották. Az év női labdarúgója az MLSZ év női játékosa cím alapján Jakabfi Zsanett lett.

Az MSÚSZ és a MOB Kulcsár Győzőt tüntette ki életműdíjjal, az MLSZ-életműdíját Göröcs János kapta.

 

A díjazottak listája

Az Év fogyatékos férfi sportolója:

Tóth Tamás (úszó)

Az Év fogyatékos női sportolója:

Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó)

Az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője:

Beliczay Sándor (Osváth Richárd, Hajmási Éva, kerekesszékes vívás)

Az Év fogyatékos csapata:

Női kerekesszékes vívóválogatott

Az Év férfi sportolója:

Szilágyi Áron (kardvívó)

Az Év női sportolója:

Hosszú Katinka (úszó)

Az Év edzője:

Shane Tusup (Hosszú Katinka)

Az Év csapata:

Férfi labdarúgó-válogatott

Az Év férfi labdarúgója:

Király Gábor

Az Év női labdarúgója:

Jakabfi Zsanett (nem volt szavazás, az MLSZ Év női játékosa cím alapján kapja a díjat)

MLSZ-életműdíj:

Göröcs János

MSÚSZ-MOB-életműdíj:

Kulcsár Győző

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top