Aktuális

Súlyosan megsérült Miklós Edit

Miklós Edit hatalmasat bukott a női alpesi sízők világkupa-sorozatába tartozó altenmarkt-zauchensee-i lesikló verseny edzésén, ami után mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Miklós Editnek kifordult a térde, amikor vasárnap hatalmasat bukott a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen. A csíkszeredai születésű versenyzőt mentőhelikopterrel szállították a pangaui kórházba, ahova Kaszó Klára, a magyar szövetség ügyvezető elnöke kísérte el.

A 28 éves Miklós Edit térdét ugyan helyretették, de az továbbra is instabil, ami arra utal, hogy megsérültek a szalagok. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy “csak” megnyúltak, vagy esetleg szakadás is történt-e.

Videó a balesetről:

A lesiklásban olimpiai 7. helyezett magyar sízőnek egy jobb kanyarban szétcsúsztak a lábai, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldott le, és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is. Előbb mentőhelikopterrel szállították a célba, és láthatóan nagy fájdalmai voltak, a lábát fogta. Később rohamkocsiba tették, majd egy másik helikopterrel a pangaui kórházba szállították.

Miklós Edit három verseny után 5. helyen állt a leggyorsabb szakág világkupa-pontversenyében. 

UPDATE: Üzent a Facebookon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top