Aktuális

Zsúfoltak és jéghidegek a Győr–Budapest között közlekedő vonatok

Brutális tömegnyomor, fűtetlen vonatkocsik – így utazhattok a Győr–Budapest vasútvonalon. A GYSEV és a MÁV megmagyarázta a finoman szólva kellemetlen utazási körülményeket. És persze azt ígérték, megoldást találnak a problémákra.

Többen panaszkodtak a Győr–Budapest vasúti vonalon tapasztalható áldatlan állapotokra. Volt, aki egyenesen “heringjáratnak” nevezte a vonatokat, mert olyan sokan utaznak és állnak egymás mellett, mások a hideget, a fűtetlen kocsikat kifogásolták. Pár perces úton sem egyszerű ilyen körülmények között utazni, másfél órán át pedig egyenesen megterhelő.

A kifogásokkal a Kisalföld megkereste a MÁV-ot és a GYSEV-et. Kiderült, a túlzsúfoltságot előbbi, a hideget utóbbi járműveinek meghibásodása okozta. A rendkívüli fagyokat ugyanis a vonatok sem viselik jól, emiatt a meghibásodott szerelvényeket nem állíthatták forgalomba. A kevesebb vonat pedig zsúfoltságot eredményez.

A MÁV a fűtéssel kapcsolatban azt mondta, hozzájuk kilenc panasz érkezett, amelyeket megvizsgáltak, és egyetlen MÁV-Start IC-kocsi fűtésével nem akadt probléma. A Győr–Budapest vonalon a GYSEV járatai is közlekednek, ezek szerint az ezen járatokon utazók tapasztalhatták a hideget. A GYSEV-nél a panasszal kapcsolatban azt ígérték, néhány napon belül kijavítják a fűtési rendszer hibáit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top