Aktuális

30 tűzoltó halt meg, amikor összeomlott egy toronyház Teheránban

Oltani mentek a toronyház tüzét, de az épület összeomlott, és 30 tűzoltó életét vesztette, további 75 sérült van.

Szörnyű tragédia történt Irán fővárosában, Teheránban, amikor összeomlott egy 17 szintes toronyház. Az 1960-as években emelt épületben tűz ütött ki, amit órák óta oltottak a tűzoltók, amikor az épület ledőlt.

A rendőrség még az összeomlás előtt kiürítette az épületet, kordont vont köré, és nem engedte az üzlettulajdonosoknak és másoknak, hogy visszatérjenek és magukhoz vegyék értéktárgyaikat.

30 tűzoltó halt meg, amikor összeomlott egy toronyház Teheránban

A tévé szerint amikor összeomlott a toronyház, még 38 tűzoltó a lángok megfékezésén munkálkodott, s közülük 30-an lelték halálukat. Mintegy harminc civil és 45 tűzoltó megsérült. A tűz okáról egyelőre nem közöltek információkat.

A Plasco Building nevű emblematikus épületben bevásárlóközpont, kereskedelmi irodák és ruhaboltok működtek. Építtetője egy iráni zsidó üzletember, Habib Elghanian volt, akit egyebek mellett kémkedés vádjával néhány hónappal az 1979-es iszlám forradalom után kivégeztek. A történtek nyomán az országban élő zsidó közösség számos tagja elhagyta Iránt.

Dzsalal Maleki, a tűzoltók szóvivője kijelentette: már több ízben felhívták a hatóságok figyelmét az épület veszélyességére, nem sok eredménnyel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top