Aktuális

Ingyenes a tömegközlekedés a szmogriadó alatt Szegeden

Már Szegeden is olyan rossz minőségű a levegő, hogy a város polgármestere elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát. A városban péntekig ingyenes a tömegközlekedés.

A magas szállópor-koncentráció miatt Szegeden, Botka László polgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát. Mivel a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban nem várható javulás, felkérték az ipari fogyasztókat, hogy felével mérsékeljék a füstgáz- és kén-dioxid-kibocsátást. Szeged belterületén megtiltották az öt tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek, járműszerelvények és lassú járművek átmenő forgalmát.

A városvezetés kéri a szegedieket, hogy hagyják otthon az autóikat, cserébe keddtől péntekig a városban ingyenesen használható a helyi tömegközlekedés.

A magas szállópor-koncentráció miatt a szmogriadó riasztási fokozata van érvényben Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán és Salgótarjánban is.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) legfrissebb mérési eredményei szerint hétfőn tovább romlott a légszennyezettségi helyzet, az ország nagy részén veszélyes a levegő minősége.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top