Aktuális

Intim képeket zsaroltak ki egy fiatal lánytól, most megbüntetik őket

Egy 17 éves fiú kezdte zsarolni a fiatalkorú barátnőjét, hogy ha a lány nem küld magáról intim képeket, akkor letiltja a neten. A kapott képeket aztán elkezdte terjeszteni.

2-től 8 évig tartó szabadságvesztéssel járó gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség két fiú és egy lány ellen.

Az egyik fiú azzal az ürüggyel zsarolt ki fiatalkorú barátnőjétől intim képeket, hogy ha nem kap, akkor letiltja őt az internetes közösségi oldaláról. A lány tartva attól, hogy a fiú megszakítja vele a kapcsolatot, elkészítette a fényképeket, majd további kérésére egy videót is, és azokat privát üzenetben továbbította a vádlott közösségi oldalára.

A fiú megnézte és letöltötte a képeket, majd egy barátjának is megmutatta, és letöltötte azokat a barát tabletjére és telefonjára. Ez a barát pedig egy lányismerősének mutatta meg a felvételt, aki letöltötte, majd megüzente a sértettnek, hogy a felvételt nyilvánosságra hozza. Ezután körüzenetben valóban megküldte mintegy 30 ismerősének, és a saját oldalán megosztotta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top