Aktuális

Szmogriadó – bírságot kapott öreg autója miatt, pedig leukémiás kislányát szállította

Egy kemoterápiára járó, négyéves kislány szüleit büntették meg a rendőrök a budapesti szmogriadó alatt, mert a család húszéves Opeljével hozták fel a kislányt kezelésre az ország másik feléből a fővárosba. A családfő annak ellenére kapott súlyos büntetést, hogy egy rendelet mentesíti őt és a hozzá hasonlóan betegeket kezelésre szállítókat.

Keserű történetet osztott meg olvasóival a 444.hu: egy négyéves, leukémiában szenvedő kislány szüleit azért bírságolták meg a rendőrök napokkal ezelőtt, mert autójukkal nem közlekedhettek volna a szmogriadó alatt álló Budapesten, noha egy fővárosi rendelet mentesíti a betegszállítókat a korlátozás alól.

A család 180 kilométeres útja a szmogriadó alatt álló Budapestig zavartalan volt, azért választották az öreg Opelt, mert a leukémiában szenvedő, legyengült immunrendszerű kislány nem utazhatott volna tömegközlekedéssel. Az előre megbeszélt kemoterápiás kezelésre odaértek, ám úgy alakult, hogy az apa egyedül indult haza az öreg autóval vidékre, a főváros határában állították meg a rendőrök. Elmondása szerint hiába mondta nekik, hogy előjegyzett orvosi kezelésre érkezett a leukémiás kislányával, aminek a dokumentumai ott vannak az ülésén, a hatóságot ez nem érdekelte, a dokumentumokat megnézni sem voltak hajlandók, és 15 ezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki.

Pedig a a szmogriadót szabályozó fővárosi rendelet is kitér az ilyen esetekre. A jogszabály 10. paragrafusának e) pontja kimondja ugyanis:

 

10. § Az e rendelet 9.§ b) pontja alapján hozott forgalomkorlátozás alól mentesülnek:”

e) a külön jogszabályban meghatározott betegszállító járművek, valamint a kórházi és járóbetegellátásra,

kezelésre beutalt, előjegyzett beteget szállító gépjárművek;

 

.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top