Aktuális

Saját csapatot kap Melania Trump és kisfia

Donald Trump feleségének és tízéves fiuknak saját csapata lesz az ellenük irányuló sajtótámadások kivédésére.

Alakulófélben van az amerikai first lady, Melania Trump munkatársainak csapata is az új elnöké mellett – jelentette csütörtökön a The New York Post című lap.

A Vogue magazin egyik volt munkatársa és az elnöki beiktatási ceremónia társszervezője, Stephanie Winston Wolkoff lesz a first lady főtanácsadója, s elsősorban az ő feladata lesz a sajtótámadások “kezelése”.

A lap emlékeztet arra, hogy Melania Trumpot és tízéves kisfiát, Barront milyen nemtelen támadások érték az elmúlt hetekben. Chelsea Handler színésznő például egy videointerjúban, amelyet a Variety című lapnak adott, a szlovén születésű, öt nyelven beszélő first lady akcentusán gúnyolódva azt állította, hogy Melania Trump alig beszél angolul. “Kacsints csak, ha szükséged van segítségre!” – mondta a színésznő.

Kedden a Fehér Ház nyilvánosan kérte a sajtó munkatársaitól és a közösségi médiában szereplőktől, hogy tartsák tiszteletben a tízéves Barron Trump magánéletét. Ennek előzménye, hogy Melania és Donald Trump kisfián többen gúnyolódtak, köztük az NBC televízió szombat esti kabaréműsorának egyik forgatókönyvírója, Katie Rich is. Rich az egyik Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy az elnök legkisebb gyermekéből lesz nemsokára az ország “első magántanárhoz járatott lövöldözője”. A televízióst azonnali hatállyal felfüggesztették az NBC-nél, s ő később nyilvánosan bocsánatot kért “érzéketlen” és “megbocsáthatatlan” megjegyzéséért.

A Fehér Ház – Barron Trump nevének említése nélkül – közleményben szögezte le: “régi hagyomány, hogy az elnök gyermekeinek megadják a lehetőséget a politikai rivaldafény nélküli felnövésre”.

Csütörtökön este a Fox televíziónak adott interjújában maga Donald Trump is visszatért erre, és vehemensen elítélte kisfia sértegetőit, elsősorban a sajtó munkatársait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top