Aktuális

Szmogriadó – Egyre tisztább a budapesti levegő

Legalább annyi haszna volt a majdnem két napig hulló ónos esőnek, hogy Budapest levegője egyre tisztább. Tarlós István szerdán megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Budapesten tovább folytatódik a borult, párás, alkalmanként csapadékos idő, s a csapadék hatására lassan csökken a szállópor-koncentráció. Csütörtökön számottevő csapadék már nem várható. Pénteken és szombaton a levegőminőség további javulására lehet számítani, ezért Tarlós István főpolgármester visszavonta a szmogriadó tájékoztatási fokozatát szerdán.

Az ország keleti fele nem ilyen szerencsés: Debrecen, Nyíregyháza, Hernádszurdok, Oszlár, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc és Putnok felett veszélyes a levegő, míg Szolnok, Pécs, Veszprém, Ajka, Mosonmagyaróvár, Sopron és Szombathely levegője csak egyszerűen egészségtelen.

A fővárosban múlt hétfőn lépett életbe a szmogriadó riasztási fokozata, ezt az átmeneti javulás után mérsékelték. Budapesten múlt péntek óta volt érvényben a szmogriadó tájékoztatási fokozata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top