Aktuális

Ónos eső: szerdán is marad a vörös riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán is érvényben tartja az ónos esőre kiadott legmagasabb riasztási fokozatot. Várhatóan ma is jégpáncél alakul ki az utakon. Közlekedjetek nagyon óvatosan autóval és gyalogosan is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban kiadott veszélyjelzése szerint a legmagasabb fokú, piros riasztás érvényes Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre. Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében a másodfokú, sárga figyelmeztetés érvényes az ónos eső miatt.

Az ónos esőt a Dél-Dunántúlon, majd később a Dél-Alföldön is egyre nagyobb területen eső váltja fel annak köszönhetően, hogy melegszik az idő, emelkedik a hőmérséklet. Napközben az ónos eső a Győr-Debrecen vonaltól az északi területekre húzódik vissza. Éjfélig ugyanakkor az Alföld északi részén és az Északi-középhegység déli előterében még nagy mennyiségű – 5-10 milliméternyi – ónos eső hullhat.

Szerda éjfélig az Északi-középhegység nagyobb térségében a csapadék havazásra vált, 5-10 centiméter körüli hó hullhat ott. Emellett a Soproni-hegységben és az északnyugati határvidéken is havazásra kell számítani.

Szerdán is a szélvédőkre fagy az ónos eső (fotó:
Szerdán is a szélvédőkre fagy az ónos eső (fotó: Máthé Zoltán – MTI)

A havazás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is kiadta elsőfokú figyelmeztetését a meteorológia szolgálat.

Az előrejelzés szerint szerdán a korábbi napok fagyos időjárásához képest napközben jelentősen emelkedik a hőmérséklet, várhatóan mínusz 1 és plusz 7 fok közé emelkedik a hőmérők higanyszála. Késő estére nem változik lényegesen a hőmérséklet, sőt egyes körzetekben még tovább is melegedhet a levegő. Csütörtökön már egyre kevesebb helyen várható csapadék.

Továbbra is a legmagasabb riasztás érvényes az ónos eső miatt
Továbbra is a legmagasabb riasztás érvényes az ónos eső miatt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top