Aktuális

Kokain borítja az angol partokat

Míg Németországban kindertojásokat most partra a tenger, addig az angol partokra kokainos tasakokat sodor az áramlat. Az elmúlt napokban összesen mintegy 360 kilogramm kokaint tartalmazó tasakot szedtek össze két kelet-angliai strandról.

A rendőröket egy helyi lakos riasztotta csütörtök reggel, hogy kokainos csomagok hevernek Hopton tengerpartján. Péntek reggel a néhány kilométerrel északabbra fekvő Caister-on-Sea strandján mindez megismétlődött. A rendőrség azon túl, hogy begyűjtötte a kokainnal teli tasakokat, azt próbálja kideríteni, honnan származhat a kábítószer. Természetesen felszólították a helyieket, hogy azonnal lépjenek kapcsolatba velük, ha újabb kokós pakkokat mosna partra a tenger.

Forrás:/www.belfasttelegraph.co.uk
Forrás: Belfast Telegraph

A tasakokba csomagolt kábítószer feketepiaci értéke csaknem 50 millió font (több mint 18 milliárd forint)

Az ENSZ adatai szerint 2014-ben világszerte nagyjából 655 tonna kokaint foglaltak le a hatóságok. A kábítószer fő előállítója három dél-amerikai ország – Peru, Kolumbia és Bolívia –, ahonnan a drog nagyjából negyedét Európába csempészik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top