Aktuális

Veronai buszbaleset: Illegális üzemanyagtartály lehetett a buszon

Egy illegálisan beépített plusz üzemanyagtartály lehetett a veronai balesetben kigyulladt buszon. Nem kizárt, hogy emiatt gyulladt ki a busz olyan gyorsan, és égett nagyon sokáig.

Egy kiegészítő üzemanyagtartály lehetett azon az autóbuszon, ami balesetet szenvedett az olasz autópályán Verona közelében, kigyulladt, és a lángoló buszban 16 ember, többségében diák lelte halálát. Az Origó értesülései szerint ezért gyulladhatott ki olyan gyorsan Szinyei Merse Pál gimnázium diákjait és kísérőit szállító busz első része: az ütközéskor keletkező hő és nyomás miatt borulhatott tehát pillanatok alatt lángba a plusz tankkal felszerelt busz.

Plusz tank, olcsóbb utazás

Nem ördögtől való a plusz üzemanyagtartály utólagos beépítése a távolsági buszokba. Ezzel sokat spórolhat a közlekedési társaság, ha nagyobb tételben olcsóbban tud gázolajat venni, vagy az adott országban olcsóbb az üzemanyag. Viszont egy ilyen utólagos átépítést engedélyeztetni kell, ám az Origó információi szerint a buszt üzemeltető társaság eddig nem tudott ilyen engedélyt bemutatni.

A busz roncsa még Olaszországban van, az ügyben lévő nyomozást még nem zárták le az olasz hatóságok, a Nemzeti Nyomozó Iroda párhuzamosan nyomoz az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top