Aktuális

Kiállítás nyílt Diana hercegnő legendás ruháiból

Diana hercegnő 25 legszebb, legemlékezetesebb ruháját állítják ki a londoni Kensington-palotában, a walesi hercegnő halálának 20. évfordulójára emlékezve.

Kiállítják a londoni Kensington-palotában a néhai Diana hercegnő 25 legszebb, legemlékezetesebb ruháját. A Diana: Her Fashion Story című tárlatra összeválogatott darabok között szerepel az az éjkék bársonyestélyi, amelyet Diana 1985-ben viselt egy fehér házi hivatalos vacsorán, amelyben John Travoltával is táncolt, valamint a néhai hercegnő magas nyakú, gyöngyökkel kirakott “Elvis” ruhája is.

Kiállítás nyílt Diana hercegnő legendás ruháiból

“A tárlatunk egy olyan fiatal nő történetét mutatja be, akinek gyorsan meg kellett tanulnia az uralkodói és diplomáciai körökben elfogadott öltözködési szabályokat, és aki mindeközben ráirányította a figyelmet a brit divatiparra és tervezőkre” – mutatott rá Eleri Lynn, a kiállítás kurátora. A tárlat célja, hogy bemutassa Diana stílusának fejlődését és kedvenc divattervezőivel való kapcsolatát.

A kiállításon látható ruhák közül csak néhány van a brit királyi paloták fenntartásáért felelős jótékonysági szervezet birtokában, többségüket az Egyesült Államokból és Chiléből kérték kölcsön, ahol divatmúzeumokban őrzik őket.

Diana, aki 15 évet élt a Kensington-palotában, 1997-ben szenvedett halálos autóbalesetet Párizsban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top