Aktuális

Ideggázzal próbálta lerázni a pénzügyőröket egy sofőr Makónál

Az autós a pénzügyőrök elől menekült Tótkomlós és Makó között, amikor egy fehér port tartalmazó dobozt hajított ki kocsijából. Szakadt az eső, a dobozban lévő por pedig vízzel érintkezve veszélyes idegméreg lesz.

Egy kisteherautót akartak megállítani a pénzügyőrök Tótkomlós és Makó között, a sofőr azonban menekülni próbált. A pénzügyőrök üldözni kezdték, és eközben a férfi egy nagyobb kartondobozt dobott ki a teherautóból.

Miután megállították a járművet, a pénzügyőrök visszamentek a kidobott dobozhoz, amelyben 45 kilónyi, zacskókba csomagolt, ismeretlen fehér por volt, amelynek egy része szétszóródott.
    

A járőrök értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársait, akik a helyszínen megállapították, hogy a vegyszer Magyarországon nem engedélyezett, és por alakban “ártalmas” besorolású. Mivel aznap folyamatosan esett az eső, a kiszóródott porból pedig vízzel érintkezve veszélyes idegméreg lett, értesítették a rendőrséget is.

A sofőr a szállítmányáról semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni, a beszerzés körülményeiről pedig többféle, egymásnak ellentmondó változatot adott elő.
    
Az autóst méreggel visszaélés bűncselekményének gyanúja miatt állították elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top