Aktuális

Légkondi és nyitható ablak sincs a GYSEV új kocsijaiban

Nincsenek nyitható ablakai a GYSEV új intercity kocsijainak, a légkondi pedig egyelőre nem üzemel. Az eredmény: utazás 30 fokos hőségben.

“Azt már megszoktam, hogy rendszeresen probléma van a fűtéssel-hűtéssel, és a wifi sem működik. Az új kocsik esetében viszont, amiket nagy csinnadrattával tavaly átadtak, súlyos problémák vannak. A legnagyobb gond, hogy a kocsikon nincs nyitható ablak és ha a légkondicionálás megáll, gyakorlatilag megfőnek az emberek”idézi a Kisalföld egy olvasójuk levelét.

A GYSEV az osztrák vasúttársaságtól, az ÖBB-től vásárolta használtan az új intercity kocsikat. Az ablakok a kabinokban és a folyosón is le vannak zárva, a légkondi pedig nem üzemel. Március 29-én, 30 fokos benti hőmérsékletnél a kalauz is bemondta a hangosbemondóba, hogy nem tud segíteni, így tervezték a kocsikat, panaszával forduljon mindenki a GYSEV-hez.

A vasúttársaság kommentárja szerint a kocsik hűtő-fűtő rendszerének átvizsgálása, szükség esetén javítása, átalakítása folyamatos, de mivel huszonhat kocsiról van szó, a munkálatok több időt vesznek igénybe. Terveik szerint a nyári időszakra lezárul a kocsik átvizsgálása, így a klímarendszerek esetében minimálisra csökkenhet a meghibásodás esélye – ígérték a GYSEV-nél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top