Aktuális

Veronai buszbaleset: ők az újabb gyanúsítottak

A magyar gimnazistákat szállító autóbusz januári balesete után még mindig folyik a nyomozás, hogy mi okozta a tömegszerencsétlenséget.

Nemcsak a magyar sofőr, hanem az olasz autópálya-üzemeltető két alkalmazottja ellen is nyomoz az olasz rendőrség a veronai buszbaleset ügyében.

Az olasz rendőrség nemcsak a korábban alvászavarral kezelt magyar sofőrt gyanúsítja az olasz rendőrség, hanem eljárást folytat az A4-es autópályát üzemeltető olasz társaság két mérnöke, a Brescia–Padova szakaszért felelős Alberto Brentegani és a karbantartókat vezető Giovanni Natale ellen – írja az inforadio.hu.

Az ügyész ugyanis azt is ki akarja deríteni, hogy milyen szerepet játszott a balesetben az autópálya állapota, beleértve a sokat emlegetett szalagkorlátot is. Emiatt jártak nyomozók az elmúlt napokban a két mérnök irodájában, ahonnan több iratot is elvittek, hogy a bíróság által kirendelt szakértők is tanulmányozni tudják.

A busz teljesen kiégett
A busz teljesen kiégett

A másik szál a magyarországi, az alvászavarral kezelt, jelenleg a Honvédkórházban gyógyuló sofőrt is ki szeretnék hallgatni az olasz hatóságok, de ezt egyelőre nem teszi lehetővé az állapota, mindenesetre a feleségét is ki akarják hallgatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top