Aktuális

Nagyon undorító dolgot művelt valaki Sopronban

Óriási a felháborodás a Tómalom térségében. Összesen ötvenegy fa törzsét fűrészelték el ismeretlenek részlegesen vagy egészen.

Sopronban, a Tómalom soron 36 darab oszloptölgy, a Tarló soron 15 darab mezei juhar törzsét vágták, fűrészelték el részlegesen vagy teljesen. A Tarló sor fáit 2012-ben az út megépítésekor ültették, az oszloptölgyek telepítését 3 éve kezdték el a Sopron Holding munkatársai. Előzetes felmérések alapján a kár meghaladja a kétmillió forintot – írja a Kisalföld.

“Ép ésszel nemigen lehet felfogni, miért kellett a fákat ilyen barbár módon elpusztítani. Amikor a gyerekeket negyed nyolckor az iskolába vittem, még csak két-három fát láttam kidöntve a járdán. Azt hittem, valaki rajtuk vezette le a dühét. De amikor visszatértem, már sok fa feküdt a földön. A szomszédokkal ekkor alaposabban megnéztük a fákat, és láttuk, ismeretlenek a fa törzsét részlegesen elfűrészelték. De úgy, hogy a fa egy széllökésre kidőljön”idézi a lap a Tarló soron lakó Stilling Zoltánt.

A rendőrség rongálás bűntette miatt indított büntetőeljárást a fapusztítás ügyében. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke 200 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top