Aktuális

Ez történik ma, Lars von Trier születésnapján

Budapesten vasárnap reggel 05:32-kor kel fel a Nap, és 19:50-kor nyugszik. Lars von Trier szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IV. 30.

Ezen a napon:

1711-ben a szatmári békeszerződés értelmében – melynek végleges szövegét április 29-én fogadták el a Károlyi Sándor kuruc főparancsnok és Pálffy János császári tábornagy által vezetett hosszas tárgyalások után – a kuruc hadsereg a nagymajtényi síkon leteszi zászlóit a császári hadsereg előtt, és fegyvereit megtartva hazaoszlik. 1956-ban Lars von Trier születésnapja.

Ez történik ma, Lars von Trier születésnapján

A nap mottója:

Ha az ember sokat van egyedül és távol a családjától, rengeteg mindent megtanul az életről és önmagáról.

Tápai Szabina

Névnap:             

Április harminc Katalin, Kata, Ajtony, Buzád, Buzát, Hilda, Hildelita, Holda, Hulda, Ildikó, Katerina, Kitti, Mariann, Marianna, Mína, Piusz, Rozamuna, Rozmarin, Szaffi, Szofi, Szófia, Tercia, Tertullia, Tivadar, Véda, Vendi, Zsófi és Zsófia napja.

Április harmincadikán született:

Lars von Trier filmes és Klausjürgen Wussow színész

Időjárás:

A Dunántúlon változóan, keleten erősen felhős idő valószínű, a több napsütésre nyugaton lehet számítani. Főként a Tiszántúlon várható több helyen eső, zápor. Az északi szél megélénkül, keleten meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a vasárnapi horoszkóp: “az őszinteség a legkifizetőbb út. Ma azzal szembesülhetsz, hogy néhányan talán teljesen máshogy látják az életüket és kapcsolatotokat, mint te magad”.

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top