Aktuális

Elszabadultak a madárpókok Újpesten

Újpesten, egy irodaházban szabadultak el a madárpókok kedden délután. A rendőrség az Állatkert szakembereit is a helyszínre riasztotta.

Újpesten, a Csányi László utcai irodaházban szabadultak el kedden a madárpókok. A rendőrség előbb az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálatot riasztotta az irodahelyiségbe. Ők sem boldogultak a pókok begyűjtésével, ezért a Fővárosi Állat- és Növénykerttől kértek segítséget. Az két szakértőjét küldte az irodaházba, akik aztán szakszerűen befogták a pókokat.

Szerencsére, csak a kisebb példányok szaladgáltak a helyiségben, a nagyobbak a dobozokban maradtak. Így is igencsak ijesztő látvány fogadhatta a szakembereket az irodában.

Közben az is kiderült, a helyiséget raktárként bérelték, de a tulajdonosnak fogalma sem volt róla, hogy a bérlő madárpókok tenyésztéséhez használja. Még kedden felbontotta a szerződést a póktenyésztővel.

Az állatkert szakértői megállapították, hogy a raktárban védett, veszélyes vagy engedélyköteles pókfajtát nem tartottak a madárpókokon kívül. 

Újpesten, a Csányi László utcai irodaházban szabadultak el a madárpókok

Címlapfotó: Wiki

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top