Aktuális

Költő gólyák fészkét pusztította el egy vandál

Költési időszak közepén vette le a telekhatárán lévő villanyoszlopról egy gólyapár fészkét egy jászszentlászlói gazda, mert attól tartott, hogy a gólyák madárinfluenzával fertőzik majd meg a kacsáit. A rendőrség vizsgálódik az ügyben, a gólyák meg vannak zavarodva.

Emelőkosaras kocsival távolította el a jászszentlászlói kacsanevelő telep sarkából a gólyafészket a telep tulajdonosa, pedig a fészek már több éve ott állt. A helyiek szerint jelenlegi lakói már legalább 8 éve járnak vissza minden évben a fészekre, és nevelik fel fiókáikat. Vélhetően most is voltak tojások a fészekben, amelyet a Kiskunsági Nemzeti Park Természetvédelmi Őrszolgálata a kacsatelep trágyadobjára hajítva talált meg.

A Blikk beszámolója szerint a gazda azért követte el a brutális kilakoltatást, mert a madárinfluenzától szerette volna óvni kacsáit, amit szerinte a gólyáktól könnyen elkaphatnak. A gólyák mindenesetre most zavarodottan köröznek a terület fölött, és néha tanácstalanul szállnak le az oszlop tetejére, ahol korábban a fészkük állt.

A rendőrség vizsgálja az ügyet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top