Aktuális

Méregdrágán, jegyre lehetett vásárolni a túrricsei polgármesternél

Túlárazva adott el termékeket saját boltjában a túrricsei polgármester. A falu közmunkásainak pedig fizetés helyett jegyet adott, amellyel csak nála lehetett vásárolni.

A szabolcsi községben körülbelül 130 közmunkás dolgozik. Ők a fizetésük nagy részét az elmúlt 13 hónapban nem pénzben, hanem jegyben kapták a polgármestertől, Garda Endrétől. A jeggyel csak egy olyan boltban lehetett vásárolni, amelyet maga Garda nyitott pályázati pénzből, vagyis lényegében ingyen.

Ezzel nemcsak a 700 lelkes falu másik boltját vitte a csőd szélére, de a helyi közmunkásokat is kisemmizte, mert túlárazva, sokszor a városi hipermarket árainak duplájáért adta el a termékeket. Aki mégsem nála akart vásárolni, azt megfenyegette, hogy legközelebb jegyet sem kap.

A helyiek 13 hónapon át eredménytelenül próbáltak fellázadni. Végül elérték, hogy januártól már nincs jegyrendszer a faluban, de a polgármester továbbra is Garda Endre, immár 14 éve. A HírTV műsora, a Célpont péntek este alaposabban tárgyalja az ügyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top