Aktuális

Megismétlődött a tragédia a bekamerázott sasfészekben

Már az első fióka is kikelt annak a rétisasnak a fészkében, amelyet múlt héten találtak holtan Orfűn, a Bánosra vezető út közelében. A Magyarhertelenden fészkelő rétisast valószínűleg megmérgezték.

Szomorú közleményt kapott szerkesztőségünk a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóságától: azt közölték, hogy elpusztult a webkamerán is követhető, magyarhertelendi rétisaspár hímje, így a fészekben lévő kifejlett rétisasfióka felnevelése teljesen a tojóra hárul majd.

A hím rétisas teteme görcsbe szorult lábakkal, a földön fekve került elő, a csőrén habos vér volt látható, ami mérgezéses halálra utalhat, de a rétisas pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet biztosat állítani. Amíg ez kiderül, addig is a nemzeti park igazgatósága bejelentést tett az illetékes rendőrkapitányságnál.

A magyarhertelendi tojóval nem először történik meg, hogy elveszti társát. Tavaly májusban kísértetiesen hasonló módon, mérgezésben elpusztult a hím rétisas, helyét kitartó udvarlással vette át a most megmérgezett egyed.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top