Aktuális

Belügyminiszter: Visszajár az autósok pénze

Pintér Sándor szerint visszajár a kamerák képe alapján megbírságolt autósoknak a befizetett összeg.

Az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén kérdésre válaszolva Pintér Sándor belügyminiszter megerősítette: jogsértő volt az az önkormányzati gyakorlat, amely pusztán a térfigyelő kamerák felvételei alapján szedte be a közlekedési bírságokat az óvatlan autósoktól – tudta meg az ATV.

Pintér Sándor szerint az az autós, akit ilyen módon büntettek meg, visszakérheti és kérelemre vissza is kell kapnia a kifizetett büntetés összegét. A belügyminiszter szerint bűncselekményt követ el az az önkormányzat, amelyik továbbra is így jár el, feljelentést lehet tenni ellene. Óbuda önkormányzata például áprilistól újra büntet a térfigyelő kamerák képei alapján.

Az egész kamerás-bírságolós ügy akkor robbant nagyot, amikor Tarlós István saját bőrén tapasztalta a kerületek újszerű húzását, és saját maga szólította bírságfizetési bojkottra a szabálytalankodó autósokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top