Aktuális

Továbbépítik az M0-st, sokan nem örülnek

Attól tartanak a 10-es út mentén fekvő, Budapest környéki települések, hogy az M0-s autóút bővítésével tovább növekszik majd a településeken áthaladó forgalom. Elkerülő utat szerettek volna, de a minisztériumnak más tervei vannak.

Közös levelet írt 9 polgármester a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, amelyben kifejtették: tartanak a forgalomnövekedéstől az M0-s autóút nyugati szektorának építése után, ezért egy elkerülő út (M10) építését javasolták, amelyet most még nem épít meg a minisztérium.

A kilenc polgármester közös levelére a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár válaszolt, aki azt írta, hogy az M10-es elkerülő csak a hosszú távú tervek része. A beruházás nem szerepel a 2022-ig tartó közúti infrastrukturális beruházások között sem.

A polgármesterek úgy számolnak, hogy ha az M0-s északi szektora hamarabb épül meg, mint a Pilisvörösvárt, Piliscsabát, Leányvárt elkerülő M10-es út, akkor a településeken végigvezető, eddig is túlzsúfolt 10-es út forgalma további 50 százalékkal nő majd.

Az államtitkár szerint az R11-es útra koncentrálnak a későbbiekben, ez az út az M1-et köti össze majd Esztergommal, és Kesztölc mellett is elhalad, részben a mostani 117-es út nyomvonalán – írja Kesztölc honlapja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top