Aktuális

Százezreket sikkasztottak a nagykanizsai kormányablaknál

Üzletszerűen elkövetett csalássorozat miatt emeltek vádat a nagykanizsai kormányablak egyik autóátírásokat végző ügyintézője ellen, aki tucatnyi esetben tette el az ügyfelek által befizetett összegeket.

A Zala megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nagykanizsai kormányablakban közlekedési igazgatási ügyekkel foglalkozó nő anyagilag nehéz helyzetbe került, és a felhalmozott adósságai miatt 2015 végétől 2016 októberéig a nála történt készpénzes befizetések egy részét saját céljaira használta. A járművek átíratási kérelmeinek ügyintézésekor manipulálta az eljárások adatait és sajátjaként kezelte a nála befizetett illetékeket.

A nagykanizsai nő a járművek tulajdonjogának átírása során a törzskönyv és a forgalmi engedély kiállításának 12 ezer forintos díját szabályszerűen átvette és elkönyvelte, a vagyonátruházási illeték nem egyszer százezer forintot meghaladó összegét azonban több alkalommal is eltette. Hamis aláírásokkal olyan dokumentumot iktatott a rendszerbe, mintha ezek befizetései is megtörténtek volna. A személyautók mellett teherautó-pótkocsi vagy motorkerékpár ügyintézése során lenyúlt összegek egy részét hónapokkal később rendezte, de több olyan ügyfél is volt, aki utólag másodszor is kénytelen volt befizetni a pénzt.

A kormányablak ügyintézője ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség 12 rendbeli, üzletszerűen elkövetett sikkasztás, valamint hamis okirat felhasználása miatt emelt vádat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top