Aktuális

Turistákat fosztogattak a Gellért-hegyen, 10 évet is kaphatnak

Már a vádemelésnél tart azoknak a fiatal útonállóknak az ügye, akik késsel és gázpisztollyal raboltak ki gyanútlan turistákat a Gellért-hegyen.

Tavaly szeptemberben négy útonálló tartotta rettegésben a Gellért-hegyre látogató turistákat, a bokros-sziklás terep előnyeit kihasználva támadtak a kirándulókra. A bandába egy 16 és egy 23 éves fiú, illetve egy 18 és egy 20 éves lány tartozott; a lányok figyeltek, a fiúk pedig késsel és gázpisztollyal támadtak a turistákra, és rabolták ki őket.

Így fogták el a Gellért-hegyi útonállókat

Áldozataik között kínai, lengyel és magyar turisták is voltak, akiktől telefont, fényképezőgépet és persze pénzt raboltak. A banda Gellért-hegyi uralmának a rendőrség vetett véget, amikor szeptember 22-én elfogta a tagjait.

Ellenük fegyveresen, felfegyverkezve, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség, büntetésük öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet. A 16 éves elkövető fiatal kora miatt csak 5 évre csukható börtönbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top