Aktuális

Élve temették el a védett madarakat egy filmforgatás miatt

Újabb példa az emberi nemtörődömségre az a több tucat gyurgyalagfészek, amit munkagépek döngöltek a földbe a bennük lévő röpképtelen fiókákkal együtt.

Kisebb természetvédelmi botrány van kibontakozóban Dunakeszin, ahol egy első világháborús film kedvéért kiemelten veszélyeztetett madarak fészkeit pusztították el. A gyurgyalagok fészkeire a földmunkák előtt kifejezetten felhívták a stáb tagjainak figyelmét, ám a terepegyengetés közben mégis sikerült valahogy ledózerolni a gyurgyalagfészkeknek és a fiókáknak otthont adó löszfal egy részét. 

Kérdés: miért a kiemelten védett gyurgyalagok fészkelőhelyén kell világháborús filmet forgatni, amihez lövészárkokat kell kiásni? A példátlan természetkárosításra Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója hívta fel a közvélemény figyelmét, aki szerint a filmfelvétel során tervezett hadművelet hang és fényeffektusai, valamint a területen átgázoló tankok által okozott természetkárosítás nagy valószínűséggel a még életben maradt madarakat is elűzi a környékről. 

Az ügyben rendőrségi feljelentés született.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top