Aktuális

Így működik mostantól a budakalászi körforgalom – videó

Egyedülálló közlekedési csomópontot adtak át a napokban Budakalászon, amely valószínűleg az egész világon ritkaság számba megy. Ismerkedjetek meg a 11-es főút lámpás körforgalmával!

Bekapcsolták a jelzőlámpákat, és megszűntek a forgalomkorlátozások a 11-es főút budakalászi csomópontjában, a körforgalomban, amely a főutat köti össze az M0-ssal, ahol már több éve megszokottak a dugók és a kisebb koccanások.

Forrás: Utinform
Forrás: Utinform

Az elsőre kaotikusnak tűnő, többsávos, jelzőlámpás körforgalom helyes használatához az Útinform ad némi tájékoztatást: az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk, a körforgalomba viszont már jelzőlámpa engedi be az autókat, majd a választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba. A körfogalmon belül sávváltás nem lehetséges, mert kis betongömbök akadályozzák benne az autósokat.

Elméletileg.

A HVG felvételei szerint nem minden esetben olyan egyértelmű a helyzet.

Az M0-sról a centrumba

Szentendre felől az M0-sra

A centrumból a bevásárlóközpontba

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top