Aktuális

Bajbajutott kenusokat mentettek ki a Berettyóból

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei három amatőr kenust húztak ki a Berettyó folyóból, akiknek a nagy szélben borultak fel a hajóik. A bajbajutott kenusok jól vannak, nem szenvedtek sérülést.

A Tiszai Vízirendészet két járőre június 10-én a Kőrös és a Berettyó folyókon teljesített szolgálatot, együttműködve a szárazföldi rendőrökkel. A két rendőr este öt óra körül – a hirtelen támadt viharos szélben – egy felborult kenura lett figyelmes a vízben, körülötte három emberrel, akik a partra próbáltak kimászni és igyekeztek visszafordítani a csónakjukat. A vízi rendőrök a bajbajutottakat és hajójukat kimentették az erősen hullámzó folyóból és a kikötőben biztonságba helyezték őket – írja a police.hu.

A mezőtúri lakosok nem sérültek meg, és orvosi ellátást nem igényeltek. Állításuk szerint gyakorlatlan evezők, és egy széllökés boríthatta fel a kenujukat. 

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei rendszeresen gyakorolják a vízből mentést, és hogy milyen menő vízi rendőrnek lenni, arról ez a videójuk tanúskodik:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top