Aktuális

150 kilós disznót gyilkolt le egy medve Romániában

Vasárnapról hétfőre virradóra történt egy romániai településen a Keleti-Kártápátok szélénél, hogy egy medve rátámadt egy igen jól tartott, másfél mázsás disznóra. Az állat szörnyet halt, és ahogy a polgármester mondja: sajnos nem ez volt az első ilyen támadás.

A román Buzău megyei Colţi nevű településre tévedt be egy medve, nem békés szándékokkal érkezett. Rátámadt a falu közepén lévő ház udvarán tartott egyik, 150 kilós disznóra, és megölte. 

A Keleti-Kárpátoknál fekvő Colţi a medvetámadás szempontjából egyáltalán nem biztonságos környék, Pavel Rădulescu, a település polgármestere szerint ugyanis idén már az ötödik ilyen véres eset történt a községben – írja a Marosvásárhelyi.info. Ebben az évben már három kecske és három disznó esett áldozatául a településre bejáró nagyvadaknak. A polgármester szerint ugyanakkor örvendetes, hogy “embert egyelőre nem támadott meg” a medve.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top