Aktuális

Sebestyén Balázsék nem használhatják tovább a Reggeli Show nevét

A Fővárosi Törvényszék nemrég született végzésében helyt adott a Class FM tulajdonosa kérelmének, és eltiltja a Rádió 1-nek dolgozó Sebestyén Balázst és a többi alperest a Reggeli Show elnevezés és a kapcsolódó logó használatától.

A 24.hu értesülése szerint egyelőre nem használhatja tovább a Reggeli Show elnevezést Sebestyén Balázs, az Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1 reggeli rádióműsorának gyártója. 

A Sebestyén Balázsra, továbbá az általa képviselt Sharmapa Kft. műsorgyártó cégre, és a perbe bevont további alperesekre (Phova Kft., FeQSoft Informatikai és Marketing Kft.) vonatkozó intézkedés azt jelenti, hogy a Reggeli Show elnevezést semmilyen formában nem lehet használni, sem szóban, sem egybe vagy külön, sem kis vagy nagy betűkkel írva. Ezenfelül Sebestyén Balázs hivatalos Facebook-oldalán, a reggelishow.eu aloldalain, az instagram.com/radio1reggelishow aloldalán, továbbá ugyanezen felületeken a morningshow morningshow.eu, illetőleg a Reggeli Show – “a Morning Show Sztárjaival” jelmondatot, valamint a sárga színű mosolygó fülhallgatós napocska ábrát sem szabad Balázséknak a továbbiakban használni. 

A 24.hu azt írja, hogy bár az alperesek fellebbezhetnek a döntés ellen, de a fenti rendelkezések fellebbezésre való tekintet nélkül előzetesen (tehát azonnal) végrehajthatók, így Sebestyén Balázsék hiába nyújtanak be fellebbezést a következő két hétben, a Reggeli Show nevet a végzés kézhez vételét követően akkor sem használhatják.

Sebestyén Balázsék nem használhatják tovább a Reggeli Show nevét

A Fővárosi Törvényszék döntése Michael McNutt, a Class FM tulajdonosa által indított per nyomán született, mivel a McNutt érdekeltségében lévő Sláger Rádió Értékesítési Kft. a jogosultja a sárga fejhallgatós, mosolygó napocskát ábrázoló Morning Show-védjegynek, valamint a Morning Show szóösszetételnek is. McNutt szerint a Reggeli Show készítői védjegybitorlást követnek el akkor, amikor a Morning Show elnevezés tükörfordítását használják a műsor megjelölésekor. Sérelmezték továbbá, hogy a két műsor logója több elemében hasonlít. Ez a felperes szerint megtévesztheti a rádióhallgatókat, hiszen a Class FM-en jelenleg is jelentkezik a Morning Show Pataki Zitával, Stohl Andrással és Janklovics Péterrel.

Végezetül azt is sérelmezte, hogy a Rádió 1-en hallható Reggeli Show-t azzal a szöveggel reklámozzák, hogy a “Morning Show sztárjaival” készül, holott a valóságban legfeljebb a “Morning Show korábbi sztárjaival” kifejezés lenne helyénvaló.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top