Aktuális

Felrobbanhat a paksi ingatlanpiac a megaberuházás miatt

Már megjelentek az orosz érdeklődők a paksi lakáspiacon, 10-12 ezer új lakó érkezhet a városba az atomerőmű építés miatt.

Bár még csak előkészítési fázisnál tart, a megaberuházás máris érezteti hatását a paksi ingatlanpiacon. Az új atomerőmű építésén várhatóan 6-7 ezer külföldi szakember dolgozik majd, de mivel lesznek, akik családosan érkeznek, a város 10-12 ezer új lakóval számol. Fejlesztések is várhatóak, köztük több száz új családi ház, lakás épülhet.

 Az index.hu értersülése szerint már megjelentek az orosz érdeklődők a paksi lakáspiacon. Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője a lapnak elmondta, hogy bár egyelőre gyér az érdeklődés, a csúcs 2021 környékén várható. A külföldi munkavállalókból mintegy 2,5-3 ezer lesz orosz állampolgár, de számítani lehet németekre, finnekre, csehekre is.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A várható boom miatt vegyes – családi házas, sorházas és társasházas – beépítésű lakótelepet hoznak létre. Ezzel egyidejűleg az ezekhez tartozó utakat, közművekeket is meg kell tervezni. Ezenkívül megépítik a várost elkerülő utakat és a kalocsai Duna-hidat. 

“Természetesen nem mindenki Pakson lakik majd, de az itt maradó üzemeltetőknek városunkban kell lakhatást biztosítanunk bölcsődével, oktatási, kulturális és egészségügyi létesítményekkel” – mondta Szabó Péter alpolgármester a Paksi Hírnök helyi lapnak még májusban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top