Aktuális

Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a britek szerint

A brit külügyminisztérium összeállította azoknak az országoknak a listáját, amelyeket jobb, ha a brit turisták messze elkerülnek, és amelyeket viszont egyenesen érdemes felkeresniük. Nem meglepő módon a közbiztonság a magas terrorfenyegetettség miatt most nagyon rossz Spanyolországban, Magyarországon azonban kifejezetten kedvező a helyzet.

A brit külügyminisztérium (The Foreign and Commonwealth Office) adatai alapján a terrorfenyegetettség globális térképén vörösen izzik Oroszország, Ausztrália, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Anglia, India és az arab országok egy jelentős része is, ezek az országok jelenleg a terroristák legkedveltebb célpontjai – írja a Daily Star. 

Ám ha turistaként Németországba, Olaszországba vagy esetleg Svédországba utaznál, akkor is tudnod kell, hogy ezek az államok sem tartoznak a legbiztonságosabbak közé. Merényletektől legkevésbé a balti országokban, Lengyelországban vagy mondjuk Bhutánban kell tartani. A Daily Star a külügy listája alapján a 10 legbiztonságosabb ország között említi Magyarországot is, Málta, Chile, a Fidzsi-szigetek, Írország és Svájc mellett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top