nlc.hu
Aktuális
Jövőre új kereskedelmi rádió szólhat az egykori Class FM helyén

Jövőre új kereskedelmi rádió szólhat az egykori Class FM helyén

Másfél éves hallgatás után egy új országos kereskedelmi rádió szólalhat meg a jövő év közepén, elsősorban az egykori Class FM frekvenciáján – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tájékoztatta a lapot, hogy várhatóan szeptember elején írják ki azt frekvenciapályázatot, amely egy új országos kereskedelmi rádiónak biztosítana helyet.

Pályázni egy általános tematikájú kereskedelmi rádióval lehet majd, a médiaszolgáltatási alapdíj évi 499,7 millió forint lesz. A pályázaton erre az induló összegre lehet majd licitálni, az értékeléskor a legmagasabb médiaszolgáltatási díjajánlat harminckét pontot ér, míg a műsortervre harminchat pont szerezhető. Az átláthatóság érdekében a pályázó közvetett és közvetlen tulajdonosi hátterének megállapíthatónak, levezethetőnek kell lennie.

A pályázat közzététele után legalább hatvan napot kell biztosítani az ajánlatok benyújtására, a teljes ügyintézési határidő nyolcvanöt nap. Ha egy pályázó megnyeri a tendert, akkor a médiaszolgáltatási jogosultság kezdetétől százhúsz napja van szolgáltatása megkezdésére, így leghamarabb 2018-ban szólalhat meg az új rádió.

A lap közlése szerint a rádió olyan helyeken is fogható lesz majd, ahol korábban a Class FM vétele nem volt a legkedvezőbb, mert a médiatanács az eddigi lefedettségen túl Fehérgyarmat, Gerecse, Szentes és Vasvár telephelyekkel is kiegészítette a frekvenciatervet.

A Class FM tavaly vesztette el országos frekvenciáját, 2016. november 20-tól internetes rádióadóként működik.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top