Aktuális

Két évig élt együtt halott anyjával, most vádat emeltek ellene

Két évig élt együtt egy házban halott édesanyja holttestével egy 35 éves férfi, aki ellen ma emelt vádat az ügyészég.

Már a vádemelésnél tart annak a 35 éves férfinak az ügye, aki két évig élt együtt halott édesanyja holttestével. Az asszony halálának körülményeiben idegenkezűséget nem fedeztek fel, de a fiúnak ellátási kötelezettsége volt, aminek nem tett eleget.

A 35 éves férfi édesanyjával lakott egy háztartásban, miután édesapja elhunyt. A férfi anyját annyira megviselte párja halála, hogy egyre zárkózottabb lett, fokozatosan megszüntette a kapcsolatot a külvilággal, a szobájából sem járt ki. Az asszonyt háziorvosa utoljára 2010-ben kezelte, illetve pszichiátriai kezelés alatt is állt. A folyamatosan romló fizikai állapota alapján egyértelműen gondozásra szorult, mely a vele élő fia kötelessége lett volna.

Az asszony 2014-ben elhunyt, fia pedig a holttestet valami megmagyarázhatatlan okból a ház pincéjében rejtette el, amit egy 2016-os rendőrségi házkutatáson fedeztek fel a nyomozók.

A 35 éves vádlott ellen gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top