Aktuális

Ez történik ma, Bagi Iván szülinapján

Budapesten szerda reggel 06:03-kor kel fel a Nap, és 19:24-kor nyugszik. Bagi Iván szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 6.

Ezen a napon:

1522-ben a Victoria, Magellán expedíciójának egyik hajója visszatér Spanyolországba (San Lucar de Barrameda). Ez az első hajó, amely körülhajózza a Földet. 1658-ban a szárhegyi csata, melyben a háromszáz fős székely sereg legyőzte a tízszeres túlerőben lévő tatár és moldvai betolakodókat. 1959-ben a Mattel kiadja az első Barbie-babát. 1976-ban Bagi Iván szülinapja. 1996-ban II. János Pál pápa megkezdi kétnapos magyarországi látogatását. Pannonhalmát és Győrt keresi fel.

A nap mottója:

Egy magas beosztású vezetőtől (…) mégsem lehet elvárni, hogy minden gesztusa őszinte emberi érzéseket tükrözzön. Biztosra kell mennie, ezért olajozott mechanizmusokat fejleszt ki magában, és ha a pillanat úgy kívánja, bármikor arcára képes csalni egy mosolyt, függetlenül attól, valóban mosolyoghatnékja van-e.

Isaac Asimov

Névnap:

Szeptember hatodika Zakariás, Aldán, Bea, Beáta, Csanád, Harkány, Hárkány, Horka, Magnusz, Manga és Pamína napja.               

Szeptember hatodikán született:

Roger Waters rockzenész, Bagi Iván humorista.

Időjárás:

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de délelőtt a keleti területek fölé inkább még csak fátyolfelhőzet érkezik. Késő délutántól aztán északnyugaton már szakadozik, csökken is a felhőzet. A déli órákig északnyugaton, később másutt is elszórtan kisebb eső, zápor várható, délkeleten legkisebb a csapadék esélye. A nyugati szél nagy területen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top