Aktuális

Csónakkal borult a Balatonba az idős házaspár, egyiküket nem találják

Még mindig keresik azt az idős férfit, aki szerda este borult be egy horgászcsónakkal a Balatonba. A férfi mellett a csónakban ült a felesége is, őt sikerült kimenteni a tóból. A csónakban volt mentőmellény, de a házaspár nem használta.

Felborult egy horgászcsónak szerda este a Keszthelyi-öbölben.  A csónakban egy idős házaspár volt, mindketten a vízbe estek. A közelben tartózkodó horgászoknak csak a feleséget sikerült kimenteniük, a férfi elmerült a Balatonban.

A házaspár csónakjában ott volt a mentőmellény, de nem vették fel, ez okozta a tragédiát – árulta el az MTI-nek Bagyó Sándor, felhíva a figyelmet arra: bár csak másodfokú viharjelzés idején kötelező a csónakban a mentőmellény viselete, erősen ajánlott elsőfokú viharjelzés idején, illetve korlátozott látási viszonyok között, így ködben, este és éjszaka is.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője szerint az őszi horgászszezon kezdetén ennek azért is nagy a jelentősége, mert egyre hűvösebb az idő, az emberek jobban felöltöznek, és egy csónakból vízbe kerülve sok ruhában nehezebb a felszínen maradni, miközben a víz is egyre hidegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top