Aktuális

Nyereményt ígértek a nőnek, de átverték a telefonos csalók

Egy újkígyósi nő hatszor dőlt be a csalásnak, hetedjére csak azért nem, mert a bankkártyájára beállított limit miatt nem tudott utalni.

Az elmúlt hónapokban Békés megyében több bejelentés érkezett telefonos csalásokról a rendőrségre. Ismeretlenek hívtak fel telefonszámokat, és azt mondták nekik, hogy nyertek – írja a Police.hu.

Egy újkígyósi nőnek 2017. augusztus 31-én 250 ezer forint pénznyereményt ígért egy férfi. Azt mondta a nőnek, hogy úgy juthat hozzá a nyereményéhez, ha elmegy egy bankautomatához, beteszi a bankkártyáját, és beüti azokat a „kódokat”, amiket diktál neki.

A kódnak nevezett számsorok valójában mobiltelefonszámok voltak, a csaló így töltette fel SIM-kártyái egyenlegét. Az újkígyósi nő hatszor ismételte meg a műveletet, minden esetben 15 ezer forintot utalt át. Az idegen egy hetedik „kódot” is diktált neki, de a bankkártyára beállított napi limit miatt ez az átutalás már nem teljesült.

Az ismeretlen telefonálók szinte mindig valamilyen cég nyereményjátékára hivatkoznak. A rendőrség azt kéri mindenkitől, hogy legyen elővigyázatos, és beszéljen az idősebb családtagjaival a telefonos csalásokról. Akit pedig felhívtak a csalók, esetleg pénz is átutaltak, értesítsék a rendőrségen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top