Aktuális

Nagy változás lesz a zuglói villamos vonalán

A 3-as villamos zuglói szakaszán rendszeresek a karambolok, a jelzőlámpa nélküli átjárókban sokszor ütközik autóval a villamos. Most megszüntetik ezeket a gócpontokat, hogy biztonságosabbá tegyék a vonalat.

Most hétvégén, valamint jövő szombaton és vasárnap is rövidített útvonalon közlekedik a 3-as villamos, mert a zuglói szakasz több pontján felszámolják a baleseti gócpontnak számító villamosátjárókat. A forgalmi rend is változni fog ezeken a területeken. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok viszik majd az utasokat.  

Forrás: BKK

A budapesti Nagy Lajos király útján véglegesen lezárnak több olyan villamosátjárót, amelyek baleseti gócpontnak számítanak, és nincs ott jelzőlámpa sem. Az Ilosvai utcai, a Gyarmat utcai, a Benkő utcai és a Bonyhádi utcai, valamint a keresztutcához nem kapcsolódó, Komócsy utca és Szugló utca között található villamosátjárót zárják le az autók elől.

A villamost keresztező forgalom a megmaradó, szomszédos átjárókban továbbra is lehetséges lesz.

Azért, hogy a lezárt átjárók utcáiból ne csak szilárd burkolat nélküli területen át lehessen kihajtani, a Nagy Lajos király útja keleti oldalán szervizutat építenek a lezárt átjárók és a legközelebbi használható átjárók között. Az Ilosvai utca és a Czobor utca, a Gyarmat utca és a Kerékgyártó utca, valamint a Benkő utca és a Komócsy utca között építenek szervizutat – közölte a BKK.

A hétvégi villamospótlás ideje alatt a 25-ös busz le- és felszállóhelye a Mexikói úti végállomáson a 225-ös busz megállóhelye lesz. A 32-es busz ideiglenesen az Árpád híd irányában az Árkád bevásárlóközpont előtt is megáll majd.

A BKK kedden közölte azt is: az 51-es, az 51A és az 52-es villamos helyett szeptember 23-ától, szombattól október 15-én, vasárnapig pótlóbuszok járnak majd, mert a Török Flóris utcában a Határ út és a Ferenc utca között, valamint a Mester utcában a Máriássy utca és a Könyves Kálmán körút között felújítja a villamospályát. A felújítás ideje alatt a 119-es busz módosított útvonalon közlekedik a Gubacsi úti végállomás felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top