nlc.hu
Aktuális

Életveszélyt okozó villamos

Életveszély: teli piroson suhant át egy villamos Óbudán

Az óbudai Flórián téren hajszálon múlott a tragédia.  

Több másodperce tartó piros lámpán suhan át az egyes villamos a Budapest harmadik kerületében lévő Flórián téren – rögzítette egy autó fedélzeti kamerája. A Bpi Autósok videóján az látható, hogy az Árpád-hídról a Margit-híd felé, balra kanyarodók már bőven a zöld után indulnak el, miközben – nem is lassan – átvág előttük a kereszteződésen a balról érkező villamos.

Életveszély: teli piroson suhant át egy villamos Óbudán

Szerencsére mindenki jól reagált

az életveszélyes helyzetre, de ha a robogós helyett a külső sávban induló szippantós kocsi jármű állt volna belül, borítékolható a tragédia. Az Árpád-hídon egyébként a rendszeres sebességmérések ellenére állandó probléma gyorshajtás is; a tavaly nyáron az egész országot megrázó halálos kimenetelű kerékpáros gázolás is ezen a hídon történt.

 

A hvg-nek

a BKV illetékese elmondta:

„A videó ismert a vállalat vasútbiztonsági szakemberei előtt, a történtek körülményeit pedig már vizsgálják. 

A felvételen a villamos közlekedését szabályozó jelzőlámpa ugyan nem látható, de – a közúti jelzőlámpák képe alapján – feltételezhető, hogy az a villamos számára nem szabad jelzést mutatott. 

A járművezető beazonosítása, és a felelősségét egyértelműen igazoló szakmai vizsgálat után kerülhet sor a munkafegyelmi eljárásra.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top