Aktuális

Fegyvereket tart és mézzel kereskedik Új-Zélandon András, akit köröz az Interpol

Állítása szerint maga sem tudott róla, hogy szerepel a neve és az arcképe az Interpol nemzetközi körözési listáján. Schmid András tíz éve él Új-Zélandon, egy helyi lap kérte rajta számon a sikkasztás és csalás miatti körözést.

A stuff.co.nz nevű új-zélandi hírportál az Aucklandben élő Schmid András Istvánról ír, akit 2013 óta köröz az Interpol sikkasztás és csalás miatt – talált rá a hírre a Bors. Az új-zélandi lap felkereste a 42 éves, jelenleg egy mézboltot vezető férfit, és szembesítette a vádakkal. Schmid András – akit Aucklandben Andrew Schmid néven ismernek – viszont igencsak meglepődött azon, hogy ott a neve az Interpol oldalán

A férfi tagadta az interjúban, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna, és ezt alátámasztandó részletezte, hogy az új-zélandi állampolgárság megszerzéséhez számos hatósági ellenőrzésen kellett átesnie, ráadásul még a fegyvertartási engedélyt is megkapta. „Négy fegyverem van. Miért adnának engedélyt, ha egyszer körözött személy vagyok? Az egésznek semmi értelme” – bizonygatta ártatlanságát, és nem zárta ki, hogy valaki visszaél a nevével.

Az új-zélandi portál ezzel szemben egy 2002 novemberi esettel hozakodott elő, amikor az Egyesült Államokban, Florida államban lekapcsoltak egy Schmid András nevű férfit csalás miatt. Annak a férfinak a születési ideje is megegyezik az Új-Zélandon élő Schmid születési idejével, de a férfi ezt is tagadta.

A helyi rendőrség állítólag már megkereste a magyar hatóságokat a kiadatással kapcsolatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top