Aktuális

Átlagos nyugdíjas az USA legnagyobb tömeggyilkosa

Egyre többet lehet már tudni arról a férfiról, aki legalább ötven embert ölt meg az Egyesült Államokban vasárnap éjjel.

A helyi lapoknak köszönhetően egyre többet lehet tudni arról a férfiról, aki az Egyesült Államok történelmének legsúlyosabb tömegmészárlását követte el vasárnap éjjel. A 64 éves Stephen Paddock a Las Vegas-i Mandalay Bay hotel 32. emeletéről nyitott tüzet a város főutcáján zajló countryfesztivál látogatóira. A Las Vegas-i lövöldözésben legalább 50-en vesztették életüket és több százan sebesültek meg. Az elkövetőt a támadás alatt a rendőrök lelőttek.

Stephen Paddock 1953-ban született, több amerikai államban is élt, míg 2016-ban a Las Vegastól negyed órára fekvő kis városba, Mesquite-be nem költözött. A férfi 2017 óta élt együtt egy nyugdíjasoknak épített lakóparkban indonéz származású élettársával, akit már megtaláltak a rendőrök.

A CBS szerint a képen Stephen Paddock látható élettársa, Marilou Danley mellett. A fotó a nő Facebook-oldaláról származik, amelyet nem sokkal a férfi nevének nyilvánosságra hozása után töröltek

Stephen Paddock büntetlen előéletű volt, viszont a Fox úgy tudja, korábban valamiért a rendőrség látóterébe került. A rendőrség kategorikusan kijelentette, hogy Paddock nem volt soha katona, és nem volt tagja fegyveres testületnek vagy szélsőséges csoportnak.

32. emeleti szobájában a rendőrök több sorozatlövő fegyvert találtak, amiből arra következtetnek, hogy nem hirtelen felindulásból kezdte lőni az erkélye alatti tömeget. Stephen Paddock konkrét indítékairól még nem tudni semmit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top