Aktuális

Ketten is megerőszakoltak egy lányt a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban

Megerőszakolt két fiatalkorú fiú egy korukbeli lányt október 4-én a II. kerületi Hűvösvölgyi Gyermekotthonban. A fiúk ellen büntetőeljárás indult, a lányt a pszichiátriára szállították.

A BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya közölte a Borssal, hogy az ügyben büntetőeljárást folytat két fiatalkorú elkövetővel szemben szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A két elkövető (egy 16 és egy 17 éves fiú), valamint a 17 éves áldozat egyaránt a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakói voltak. A lap úgy tudja, hogy a lányt a történtek után egy pszichiátriára vitték. Úgy tudni, hogy a fiatal egyik támadójának korábban már volt hasonló ügye.

A Bors emlékeztet: a Hűvösvölgyi Gyermekotthon a Bolyai Gyermekotthoni Központ egyik szakmai alegysége, amelynek két épülete összesen 78 férőhelyes. A gyámhivatal – gyermekvédelmi gyám kijelölése mellett – ideiglenesen vagy nevelés céljából helyezi itt el a gyerekeket, háromtól egészen tizennyolc éves korig. Ebben az esetben a szülői felügyeleti jogot felfüggesztik. Tizenkét fős lakóegységek vannak, amelyek külön konyhával és nappalival is rendelkeznek. Jelenleg nincs óvodás korú lakó, a nagykorúvá lett fiatalok pedig kérhetnek utógondozást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top