Aktuális

Emma Thompson szerint a szexuális zaklatásnak kultúrája van Hollywoodban

Harvey Weinstein hollywoodi filmproducer ügyében egyre többen szólalnak meg, és most Emma Thompson is hangot adott a véleményének. Mint mondta, nem Weinstein az egyetlen, akit a filmiparban zaklatással lehet vádolni, igaz a producer a rendszer csúcsán foglal helyet.

BBC Newsnightnak adott interjújában fejtette ki véleményét Emma Thompson színésznő a Weinstein-botrány kapcsán. Harvey Weinstein filmmogult és producert rengeteg nő vádolja szexuális zaklatással, de Thompson azt állítja, hogy nem ő az egyetlen férfi a film világában, akinél ezek a vádak megállják a helyüket. 

A színésznő szerint Hollywoodban a szexuális zaklatásnak sajnos járványosan terjedő kultúrája van, „Weinstein pedig a zaklatás-létra tetején állt”. Thompson szerint a producer egy olyan rendszer csúcsán foglalt helyet, ami a zaklatásra, a bullyingra és az önbizalmat pusztító lekicsinylésre épül. Hozzátette, hogy rengetegen nem mertek megszólalni az ügyben, ám „nem tehetjük felelőssé az ügyben érintett nőket”.

Fotó: Ray Tang / Anadolu Agency

Kifejtette azt is, hogy ő Weinsteint nem szexfüggőnek nevezné, hanem ragadozónak, és ez a kettő bizony egészen mást jelent. 

„Amiről beszélnünk kell, az a férfiasság válsága. Ez a fajta viselkedés, ami nem csak nem oké, hanem amit a világ legnagyobb hatalmú embere képvisel napjainkban” – tette hozzá Donald Trumpra célozva.

A színésznő szerint ha bárkit kérdezünk, aki elmúlt 15, és a film világában dolgozik, tudna szexuális zaklatással kapcsolatos történetet mesélni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top