Aktuális

Gondjuk van a netezőknek Katalin hercegnével – nem elég terhes

Katalin is Vilmos október 10-én először lépett együtt nyilvánosság elé azóta, hogy bejelentették harmadik gyermeküket várják. Persze az önjelölt kritikusok ezt sem hagyhatták szó nélkül.

Ahogy arról itt írtunk bővebben, Katalin hercegné a napokban először lépett nyilvánosság elé azóta, hogy hivatalosan is bejelentették, hogy harmadik gyermekét várja. A hercegné augusztus 30-a óta semmilyen hivatalosan eseményen nem jelent meg, ami annak köszönhető, hogy csakúgy, mint előző két terhességénél, most is hyperemesis gravidarummal, vagyis vészes terhességi hányással küzd.

Katalin október 10-én, a Mentális Egészség Világnapja alkalmából rendezett fogadáson vett részt férje, Vilmos és sógora, Harry herceg társaságában. Az eseményen készült fotók azóta természetesen körbejárták az internetet, a rosszindulatú kritikusoknak pedig több se kellett, hogy össztűz alá vegyék a szerintük túlságosan is sovány hercegnét.

Kép forrása: Getty Images

A kommentelők egy része látszólag teljesen megfeledkezett arról, hogy a vészes hányás miatt egy kismama a terhesség előtti súlyának közel 5%-át is elveszítheti, no és persze magáról is, amikor olyan kommentekkel jelentek meg Katalin fotói alatt, mint például:

Túlságosan sovány, kizárt dolog, hogy terhes.

Nincs is olyan, hogy terhességi rosszullét. A hyperemesis gravidarumot nem a terhesség, hanem a nem megfelelő táplálkozás és a vitaminhiány okozza. Nézzetek utána a Wikipédián. Csak akkor fogom komolyan venni Katalin munkáját, amit a mentális egészség érdekében végez, ha nyilvánosan bevallja, hogy anorexiás és testképzavarban szenved.

Szerencsére a kritikusok mellett hangot adtak a véleményüknek azok is, akik ismerik a betegséget, ami Katalint is kínozza.

Teljesen egyértelmű, hogy fogalmatok sincs, mit jelent a terhességi vészes hányás. Én mindkét gyerekemmel megszenvedtem ezt a betegséget, és megemelem a kalapom Katalin előtt. Kész csoda, hogy ki tudott mászni az ágyból, én nem tudtam volna!

Sőt, olyan is akadt, aki azoknak vágott vissza, akik szerint Katalin pocakja túlságosan kicsi ahhoz, hogy várandós legyen.

Nehogy már az alapján ítéljetek, hogy mekkora a hasa! Én nyolc hónapos terhes vagyok, és még csak most kezdett el látszani a hasam!

Olvass még többet Katalin hercegnőről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top