Aktuális

A civilek után a Börtönrádió sem mehet már a börtönökben

Elhallgattak a múlt héten a börtönrádiók, mert a büntetés-végrehajtás azonnali hatállyal felmondta a rádiót működtető Adj Hangot Egyesülettel az együttműködési szerződést.

Nem működhetnek tovább a Börtönrádiók a magyar börtönökben. A működő reintegrációs kezdeményezéseknek azért lett vége, mert az Adj Hangot Egyesület egy pályázatra szánt hanganyagot nem a titoktartás alatt álló bíráló bizottságnak történő benyújtást megelőzően, hanem akkor engedélyeztetett, mielőtt azt a nagyközönséggel megosztotta volna.

Az egyesület közleményében arról is beszámol, hogy működésükkel „mintegy 40 fogvatartottnak nyújtottak egész napos értelmes, fejlesztő szellemi elfoglaltságot, és több száz fogvatartottnak sugároztak mindennap reintegráló, feszültségcsökkentő, oktató tartalmat. A Börtönrádió révén nőtt a munkáltatásban résztvevő fogvatartottak száma is”. Az Adj Hangotnál abban bíznak, hogy a szünet csak átmeneti.

Ide kapcsolódó hír, hogy a bv a héten a Magyar Helsinki Bizottsággal is megszakította a 18 éves együttműködést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top