Aktuális

Weinstein nőket fuvarozó sofőrje veréssel vádolja a bukott filmmogult

Dagad és csak dagad Harvey Weinstein körül a botrány: most már nemcsak szexuális zaklatással vádolják, de az évekig mellette szolgáló francia sofőrje azt állítja, hogy egyszer meg is verte őt a producer.

Kitálalt Harvey Weinsteinről a BFMTV nevű francia csatornának Mickael Chemloul, aki 2008 és 2013 között dolgozott Weinstein cannes-i sofőrjeként. Chemloul feladata volt többek között, hogy Weinsteinhez a fiatal színésznőket, modelleket fuvarozza, de olyan is volt, hogy neki kellett a filmmogul által kért prostituáltakért mennie. 

Chemloul azt állítja a szexuális zaklatással már nagyjából harminc esetben megvádolt producerről, hogy 2013 nyarán nagyon megverte őt, amikor a berendelt prostituáltak nem jelentek meg időben az adott helyen. Chemloul ezt követően négy napig nem tudott dolgozni sem – szemlézi a Telegraph. A francia férfi szerint mindenki félt, amikor Weinstein valamin bedühödött. 

A színésznők fuvarozása kapcsán azt mondja, hogy olyankor mindig az volt az érzése, mintha a szegény, ártatlan embereket, lányokat a farkas karmai közé vezetné, és nem mondhatta meg nekik, hogy legyenek óvatosak, mert ahova tartanak, az veszélyes. „Amikor elhagyták Weinstein szobáját, búskomorak voltak. Nem tudtam, hogy mi történt, de nekem kellett megvigasztalnom őket – vizet vagy cigit kínáltam nekik” – fogalmaz nyíltan, és hozzáteszi, hogy voltak olyan nők, akik könnyek között, mezítláb jöttek el a producertől. 

Beszámolója szerint Harvey Weinstein a sofőrrel is rendszeresen durván bánt, sértegette őt, és általában angolul üvöltött rá, hogy „hülye sofőr”. 

Mickael Chemloul jelenleg éppen könyvet ír Weinsteinről, amelynek Hollywood utolsó szörnyetege lesz a címe.

Címlapi fotó: ROBYN BECK / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top