Aktuális

30 embert fertőzött meg HIV-vírussal, 24 évre börtönbe megy

A római bíróság 24 év szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki miután megtudta, hogy HIV-fertőzött, legalább 53 nővel feküdt le védekezés nélkül.

Az olasz Valentino Talluto egész életét végigkísérte az AIDS: négyéves korában drogfüggő édesanyját is a betegség miatt vesztette el, és 22 éves volt, mikor 2006-ban őt is a betegséggel diagnosztizálták. Valentino ezután legalább 53 nővel feküdt le védekezés nélkül, partnereinek azt hazudta, azért nem húzhat gumit, mert allergiás rá.

A férfi partnerei közül többen megfertőződtek HIV-vel, sőt, legalább négy esetben ők is továbbadták a vírust, így Talluto közvetlen partnerein kívül még három férfi és egy csecsemő is szerepel a vádiratban. A tárgyalásán Talluto azzal védekezett az ellene felhozott vádak ellen, hogy csak felelőtlen volt, nem direkt fertőzött. Miután a római bíróság 24 év szabadságvesztésre ítélte, a férfi elsírta magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top